Verkerkloop afgelast!

De 43ste editie van de Verkerkloop is helaas afgelast!

De 43ste editie van de Verkerkloop, die op woensdagavond 19 mei 2021 zou plaatsvinden in Zwijndrecht is geannuleerd. De organisatie acht het niet verantwoord om het hardloopevenement door te laten gaan vanwege het Coronavirus.

Verantwoordelijkheid
Er zijn een flink aantal scenario’s besproken, zoals doorschuiven naar een andere datum of in een andere vorm. Uiteindelijk was bij elk scenario de conclusie dat de veiligheid en gezondheid van de lopers, toeschouwers en vrijwilligers de prioriteit heeft. Los van het feit of er überhaupt grootschalige evenementen van onze omvang mogen plaatsvinden vanuit de overheid. We zijn als Verkerk op de eerste plaats een organisatie van meer dan 300 medewerkers die zich breed maatschappelijk inzet. En hebben we dus een brede maatschappelijke verantwoordelijkheid te dragen.

Verkerkloop geannuleerd
Dit alles heeft ons doen beseffen dat de meest verstandige beslissing is om de Verkerkloop 2021 te annuleren. We balen van dit besluit, zeker omdat we editie 2020 ook moesten afblazen, maar staan achter deze lastige beslissing. Naast het gezondheidsperspectief willen we niet een evenement organiseren waar we niet volledig achterstaan en waar het ‘Verkerkloopgevoel’ niet maximaal tot zijn recht komt. We zijn ook van mening dat onze lopers, leveranciers en andere betrokkenen recht hebben op duidelijkheid. Vandaar deze keuze in een vroeg stadium.

Alternatief voor scholen en kinderen

Wel is er afgesproken dat we ook zonder de Verkerkloop onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en zullen een mooi alternatief voor de deelnemende kinderen en scholen bedenken. In wat voor vorm dat zal zijn en op welk tijdstip is nog nader te bepalen. Ons standpunt is dat de kinderen dit wel verdiend hebben in deze bijzondere tijd. We houden jullie uiteraard op de hoogte.

vERKERLOOP AFGELAST vERKERLOOP AFGELAST